Ontdek de veelzijdigheid van OXXA’s uitgebreide assortiment met onze nieuwste catalogus, waarin we onze populairste artikelen hebben samengebracht.

✓ Beknopte omschrijvingen van elk product
✓ Belangrijkste toepassingsgebieden
✓ Informatie over normeringen

Neem een kijkje in onze catalogus om te ontdekken wat onze handschoenen en andere beschermingsmiddelen zo bijzonder maakt ↓

Ontdek de veelzijdigheid van OXXA’s uitgebreide assortiment met onze nieuwste catalogus, waarin we onze populairste artikelen hebben samengebracht.

Vanaf vandaag is OXXA® Eco verkrijgbaar! Een lijn van 12 premium werkhandschoenen die niet alleen jou, maar ook het milieu beschermen. Deze werkhandschoenen variëren van disposables tot snijklasse E werkhandschoenen, zodat we voor zoveel mogelijk toepassingen een ecologisch alternatief kunnen bieden.

Waar kan ik de artikelen kopen?

Je kunt de artikelen bekijken via onze site en een offerte opvragen voor de gewenste artikelen. Ook is de OXXA® Eco lijn o.a. verkrijgbaar via de webshop van Majestic Safety Products & Services. Met een account kun je daar het hele assortiment, inclusief prijzen, terugvinden:

Wat maakt deze lijn duurzaam?

Wat er duurzaam is aan deze werkhandschoenen? Zo veel mogelijk! Van het materiaal tot aan het productieproces en van de verpakking tot aan de verscheping – het gehele proces is beoordeeld en waar mogelijk verduurzaamd:

Ontdek de veelzijdigheid van OXXA’s uitgebreide assortiment met onze nieuwste catalogus, waarin we onze populairste artikelen hebben samengebracht.


We beginnen natuurlijk bij de productie van de handschoenen. Laten we nu focussen op de stappen die we nemen om het productieproces van de werkhandschoenen te verduurzamen:

1: GEBRUIK VAN GROENE ENERGIE

We werken voor deze lijn werkhandschoenen enkel met fabrikanten die groene energiebronnen integreren in hun productieproces, zoals zonne- en windenergie. Zonnepanelen op fabrieksdaken en windturbines op locatie zorgen voor duurzame energie, waardoor de CO2 uitstoot wordt vermindert en het productie milieuvriendelijker wordt. Tijdens de productie van de OXXA® Eco producten wordt tot wel 45% groene energie verbruikt, wat bijvoorbeeld voor de E-Nature-Top-Grip 480gr per dozijn minder CO2 uitstoot zorgt!*

2: REDUCTIE IN ENERGIEVERBRUIK

Naast dat er meer groene energie wordt gebruikt tijdens de productie, wordt er ook minder energie gebruikt. Ook door de keuze in meer duurzame materialen voor de werkhandschoenen. Duurzame materialen zijn over het algemeen gemaakt van hernieuwbare bronnen of hebben een lagere milieubelasting tijdens de productie. Hierdoor kan de CO2 uitstoot tijdens het productieproces nog verder worden teruggebracht.

3: REDUCTIE IN WATERVERBRUIK EN WATERRECYCLING

Het waterverbruik tijdens het productieproces is ook beoordeeld. Door de volgende onderdelen, kunnen we op dit vlak verduurzamen:

  • Procesoptimalisatie: Efficiënter en minder gebruik van water door optimaliseren van de processen
  • Waterrecycling: het afvalwater van het productieproces behandelen en hergebruiken
  • Minder water intensieve grondstoffen: duurzame materialen worden geproduceerd met een lagere waterintensiteit. Bijvoorbeeld, het gebruik van organisch katoen in plaats van conventioneel katoen kan helpen om het waterverbruik te verminderen, omdat biologisch katoen meestal wordt geteeld met minder gebruik van irrigatie.

Zo realiseren we bijvoorbeeld bij de E-Nature-Grip CUT E een reductie in waterverbruik van 20%* en wordt 100% van het afvalwater gerecycled!

4: DE JUISTE CONDITIES VOOR WERKNEMERS

Door werknemers veilige, gezonde en eerlijke arbeidsomstandigheden te bieden, dragen de fabrikanten bij aan sociale duurzaamheid. Dit betekent dat werknemers in een veilige omgeving werken, met respect worden behandeld en een eerlijk loon ontvangen. Door het welzijn van werknemers centraal te stellen, worden ze op lange termijn efficiënter en veerkrachtiger, terwijl het ook een positieve bijdrage levert aan de bredere maatschappij en het milieu.

Zo proberen wij met OXXA® Eco dus het gehele proces te verduurzamen. Van de gebruikte materialen tot het productieproces en de verscheping; onze duurzame lat ligt hoog. Dit alles zonder uiteraard concessies te doen aan de veiligheid én het comfort van de werkhandschoenen.

..OXXA® ECO PROTECTS LIFE

*t.o.v. een regulier OXXA product

Ontdek de veelzijdigheid van OXXA’s uitgebreide assortiment met onze nieuwste catalogus, waarin we onze populairste artikelen hebben samengebracht.


Wat er duurzaam is aan deze werkhandschoenen? Zo veel mogelijk! Van het materiaal tot aan het productieproces en van de verpakking tot aan de verscheping – het gehele proces is beoordeeld en waar mogelijk verduurzaamd. We zoomen dit keer in op de natuurlijke en hernieuwbare materialen die gebruikt worden om de werkhandschoenen te maken.

1: NATUURLIJK LATEX

Natuurlijk latex, ook wel bekend als natuurrubber, is een materiaal dat afkomstig is van de rubberboom Hevea brasiliensis. Het wordt verkregen door het sap van de rubberboom te verzamelen en te laten stollen, waarna het wordt gereinigd en gedroogd om het eindproduct te verkrijgen. Natuurlijk latex wordt veel gebruikt vanwege zijn speciale eigenschappen, zoals veerkracht, elasticiteit, duurzaamheid en waterbestendigheid. Natuurlijk latex is ook een duurzaam en milieuvriendelijk materiaal, omdat het hernieuwbaar is en biologisch afbreekbaar.

Een aantal van de werkhandschoenen in de lijn hebben een natural latex foam coating op de handpalm en vingers. Dit heeft verschillende voordelen:

  • Het helpt om een stevige grip te behouden, zelfs bij gladde of olieachtige oppervlakken.
  • Vormt een goede barrière vormt tegen vloeistoffen
  • Goede bewegingsvrijheid en vingergevoeligheid

2: TENCEL

Tencel-vezels worden gemaakt van houtpulp, meestal afkomstig van snelgroeiende bomen zoals eucalyptus. Deze bomen kunnen op duurzame wijze worden gekweekt zonder het gebruik van genetisch gemodificeerde organismen (GGO’s) of schadelijke pesticiden. De productie van Tencel-vezels verloopt via een gesloten circuitproces genaamd de “Lyocell-proces”. Tijdens dit proces wordt het oplosmiddel dat wordt gebruikt om de houtpulp op te lossen, hergebruikt. Hierdoor wordt het water- en energieverbruik aanzienlijk verminderd in vergelijking met andere textielvezelproductieprocessen. Daarbij zijn de vezels ook biologisch afbreekbaar.

De E-Mission-Prime CUT D uit de OXXA® Eco lijn is gemaakt met deze Tencel vezels. Een aantal voordelen op een rij:

  • De vezels zijn zacht voor de huid, irriteren niet en hebben een uitstekend ademend vermogen. Dit betekent dat ze vocht absorberen en afvoeren, waardoor de handen droog blijven.
  • Tencel-vezels hebben natuurlijke thermoregulerende eigenschappen.
  • Tencel-vezels zijn hypoallergeen en geschikt voor mensen met een gevoelige huid of allergieën. Ze zijn vrij van schadelijke chemicaliën en irriterende stoffen

3: GERECYCLED POLYESTER

Gerecycled polyester wordt geproduceerd door het recyclen van plastic afval, zoals PET-flessen en industriële polyesterresten. Het recyclen van bestaande materialen kan energiebesparingen opleveren in vergelijking met het proces van het extraheren en verwerken van ruwe olie die nodig is voor nieuw polyester. Het gebruik van gerecycled polyester draagt bij aan de circulaire economie en kan helpen om de negatieve impact op het milieu te verminderen.

Alle werkhandschoenen in de OXXA® Eco lijn zijn gemaakt met gerecycled polyester. De voordelen?:

  • Polyester is een sterke en slijtvaste vezel, waardoor het goed bestand is tegen intensief gebruik en ruwe omstandigheden.
  • Het sneldrogende vermogen van polyester zorgt ervoor dat de handschoenen comfortabel blijven en vermindert het risico op huidirritatie.
  • Polyester is van nature een lichtgewicht vezel, wat bijdraagt aan het comfort van werkhandschoenen.

Maar duurzaamheid is niet het enige kenmerk van de OXXA® Eco-lijn. We hebben ook aandacht besteed aan de prestaties en het comfort van deze handschoenen, zodat ze voldoen aan de eisen van professionele vakmensen. Of je nu werkt in de bouw, de landbouw of een andere sector waar handschoenen essentieel zijn, de OXXA Eco-werkhandschoenen bieden optimale bescherming en functionaliteit, zonder concessies te doen aan duurzaamheid.

..OXXA® ECO PROTECTS LIFE

Ontdek de veelzijdigheid van OXXA’s uitgebreide assortiment met onze nieuwste catalogus, waarin we onze populairste artikelen hebben samengebracht.

CO2-compensatie door herbebossing met ForestNation

Er is besloten om alle CO2-uitstoot die vrijkomt tijdens de transport van OXXA® artikelen, te compenseren. Dit in de vorm van herbebossing. Herbebossing kan helpen bij het compenseren van CO2-uitstoot omdat bomen tijdens hun groei koolstof uit de atmosfeer opnemen en opslaan in hun hout en bladeren. Door samen te werken met de organisatie ForestNation, kunnen wij onze CO2-uitstoot compenseren met 100% door bij te dragen aan het aanplanten en onderhouden van bomen in gebieden die door ontbossing zijn aangetast. Hierdoor wordt niet alleen de CO2-uitstoot gecompenseerd, maar wordt ook het belangrijke ecosysteem van bossen hersteld.

OXXA® Eco: 100% CO2 neutraal door duurzame verzending en herbebossing

Voor de lijn ecologische werkhandschoenen die we later dit jaar lanceren (OXXA® Eco), gaan we nog een stap verder.

Samen met GoodShipping zorgen we voor een significante vermindering van de CO2-uitstoot die gepaard gaat met het verschepen van onze producten. GoodShipping biedt een duurzaam alternatief voor traditionele bunkerbrandstoffen door gebruik te maken van biobrandstoffen en andere hernieuwbare energiebronnen. Dit resulteert in een vermindering van minimaal 75% van de CO2-uitstoot die vrijkomt tijdens het transport van de producten. We compenseren de volledige CO2-uitstoot van de verscheping door middel van herbebossing met Forest Nation, dus is de verscheping van de OXXA® Eco artikelen 100% CO2 neutraal. Eigenlijk compenseren we dus zelfs meer dan 100%.

In het kort, het verminderen van onze klimaatimpact is een essentieel onderdeel van onze bedrijfsmissie en we zullen voortdurend op zoek blijven naar manieren om onze activiteiten zo duurzaam mogelijk te maken.

Ontdek de veelzijdigheid van OXXA’s uitgebreide assortiment met onze nieuwste catalogus, waarin we onze populairste artikelen hebben samengebracht.


Om dit te bereiken, zijn we continu bezig met het heroverwegen van onze productieprocessen en het herzien van onze verpakkingen. We streven naar het compleet minimaliseren van onze plastic verpakkingen en plastic afval. Eén van de manieren waarop we dit doen is door gefaseerd al onze werkhandschoenen te voorzien van onze nieuwe, duurzamere verpakkingen.  

(Op weg naar) plasticvrije verpakking

We stappen af van het plastic zakje en de individuele gebruiksaanwijzing per paar handschoenen. Hiervoor in de plaats komt een headercard van FSC gecertificeerd, gerecycled papier. Enkel de textielpin die wordt gebruikt om de headercard aan de handschoen te bevestigen, is (voor nu) nog van plastic.

De uitdaging hierbij is dat het verplicht is om bij gecertificeerde PBM een handleiding bij te voegen. Dit hebben we opgelost door de gebruiksaanwijzing in 4 talen aan de binnenkant van de headercard te drukken.

We gebruiken een papieren bundelwrap om de handschoenen bij elkaar te houden, waarbij er 6 of 12 paar handschoenen per bundel zitten. In elke bundel is een volledige gebruiksaanwijzing toegevoegd, die beschikbaar is in meerdere talen.

Per 10.000 paar handschoenen verminderen we ons verbruik met 60 kg plastic en 100 kg papier

Dankzij deze aanpassingen besparen we aanzienlijk op afval. Per 10.000 paar handschoenen verminderen we het verbruik met 60 kg plastic en 100 kg papier. Als je bedenkt dat we jaarlijks miljoenen paren handschoenen produceren, is de impact van deze verandering echt enorm.

Transitie

Vanaf juni zullen de eerste artikelen met de nieuwe headercard beschikbaar zijn. Vervolgens zullen we gefaseerd alle relevante artikelen omzetten naar deze meer duurzame verpakking. Vanwege de al bestaande voorraad die nog niet is voorzien van de nieuwe verpakking, kan het de komende maanden voorkomen dat onze klanten een mix van verpakkingstypes ontvangen. We rekenen hierbij op het begrip van onze klanten, om deze gefaseerde transitie mogelijk te maken.

We geloven dat het belangrijk is om verantwoordelijkheid te nemen voor onze impact op het milieu en dat we bijdragen aan een duurzamere toekomst. Ons plasticverbruik drastisch verminderen is hier een grote stap in. Het lanceren van een nieuwe, innovatieve lijn artikelen om onze impact op het milieu verder te verminderen, is de volgende stap.

Benieuwd hoeveel jij kunt besparen?

We geven je graag inzicht in de positieve impact die onze nieuwe verpakkingen hebben op de hoeveelheid plastic en papier dat jij verbruikt. We kunnen nauwkeurig berekenen hoeveel papier en plastic je zult besparen met deze headercards!

Ontdek de veelzijdigheid van OXXA’s uitgebreide assortiment met onze nieuwste catalogus, waarin we onze populairste artikelen hebben samengebracht.


In Q3 lanceren wij daarom OXXA® Eco: een lijn van 12 premium werkhandschoenen die niet alleen jou, maar ook het milieu beschermen. Deze werkhandschoenen variëren van disposables tot snijklasse E werkhandschoenen, zodat we voor zoveel mogelijk toepassingen een ecologisch alternatief kunnen bieden.

Wat maakt deze producten duurzaam?

Benieuwd hoeveel jij kunt besparen?
Maak eenvoudig een afspraak om meer te ontdekken over hoeveel plastic, water, papier en CO2-uitstoot je kunt besparen met deze lijn premium werkhandschoenen. Onze accountmanagers staan klaar om de ecologische lijn aan je te presenteren.

We delen graag meer informatie over wat we doen en hoe we bijdragen aan een duurzamere wereld. Mis geen enkele update en blijf betrokken bij onze missie!

Ontdek de veelzijdigheid van OXXA’s uitgebreide assortiment met onze nieuwste catalogus, waarin we onze populairste artikelen hebben samengebracht.

Zien en gezien worden met OXXA® zichtbaarheidskleding

Zeker in de wintermaanden is slechte zichtbaarheid een veel voorkomend probleem voor professionals. Er vinden jaarlijks een tal van ongevallen plaats doordat een persoon niet (of te laat) gezien wordt. Niet alleen in het donker, maar ook bij slechte weersomstandigheden neemt je zichtbaarheid af. Jezelf zichtbaar maken met hoge zichtbaarheidskleding (ook wel high visibility kleding) is in deze gevallen een absolute noodzaak en in sommige gevallen zelfs verplicht. Overdag ben je beter zichtbaar door de fluorescerende kleuren en de reflecterende striping zorgt ervoor dat je ook in het donker opvalt. 

Type zichtbaarheidskleding

Er zijn verschillende variaties zichtbaarheidskleding waar je uit kunt kiezen, ieder met eigen eigenschappen en normeringen. Welke soort zichtbaarheidskleding je nodig hebt, hangt uiteraard af van de aard van de werkzaamheden die je er mee gaat verrichten.

In de praktijk wordt zichtbaarheidskleding opgedeeld in 3 klassen, op basis van de mate van benodigde zichtbaarheid:

  • Klasse 1 – laag risico
    Deze kleding komt voornamelijk van pas in situaties met een relatief laag risico op ongelukken veroorzaakt door slechte zichtbaarheid. Deze kleding is voorzien van een minimaal deel fluorescerend doek en reflecterende striping. Ons assortiment richt zich op zichtbaarheidskleding benodigd bij hogere risico’s, zoals in klasse 2 en 3.
  • Klasse 2 – matig risico
    Deze kleding komt van pas in situaties waar de risico’s op verminderde zichtbaarheid hoger zijn, daarom heeft deze kleding heeft een hoger percentage fluorescerend materiaal en reflecterende striping waardoor de zichtbaarheid verhoogd wordt. Dit zorgt o.a. voor goede zichtbaarheid bij werkzaamheden in schemerlicht, wat bijvoorbeeld in de logistieke sector veel voorkomt. Het OXXA® Agatha 0962 pilotjacken de OXXA® Alberto 0980 parka zijn voorbeelden van dit type kleding.
  • Klasse 3 – hoog risico
    Deze beschermende kleding zorgt voor extra zichtbaarheid voor het echt gevaarlijke werk, bijvoorbeeld in het donker. Kleding uit deze klasse bevat het grootste oppervlakte fluorescerend doek en reflecterende striping, wat vaak betekent dat het volledige pakken betreft. Bijvoorbeeld de combinatie van een hoge zichtbaarheidsjas als de OXXA® Akoni 5505 met een reflecterende broek als de OXXA® Aletta 5605.

Normeringen

Zichtbaarheidskleding moet (minimaal) voldoen aan de eisen van de Europese norm (EN-ISO 20471). Aanvullend kan in Nederland ook de RWS-norm gelden. Deze afkorting staat voor ‘Rijkswaterstaat’ en is in beginsel qua eisen gelijk aan de EN-ISO 20471 normering. Rijkswaterstaat heeft echter een aantal aanvullende specificaties toegevoegd die zich met name richten op de reflecterende strepen op zichtbaarheidskleding. Het assortiment van OXXA® bevat ook een aantal artikelen die voldoen aan de RWS-normering, zoals OXXA® Alex 0985 parka en OXXA® Aka 0966 pilotjack.

Voldoende grip met OXXA® waterdichte werkhandschoenen

Regen of winterse neerslag zorgt niet alleen voor slechte zichtbaarheid, maar simpelweg ook voor koude werkomstandigheden. Koude handen en/of natte werkhandschoenen hebben invloed op de mate van grip die je hebt. Om deze reden kiezen veel professionals voor waterdichte werkhandschoenen, zoals de OXXA® X-Pro-Winter-Dry 51-870. De combinatie van twee latex-coatings op de palm en vingers biedt een superieure grip in natte omstandigheden. Daarnaast bevat de handschoen ook nog een warme acryl voering, waardoor deze uitermate geschikt is voor werkzaamheden in koude omstandigheden.

Een ander voorbeeld is de OXXA® X-Pro-Flex All-Season 51-500 handschoen. De perfecte handschoen voor het hele jaar door, maar met name in koudere omstandigheden ervaar je de echte meerwaarde. De lichte acryl voering houdt je handen warm, maar door de dunne PFT-coating behoud je uitstekende grip in natte omstandigheden.

Op zoek naar een gevoerde werkhandschoen die ook bijdraagt aan je zichtbaarheid? Dan is de OXXA® HiViz-Pro 47-305 iets voor jou. Deze handschoen gemaakt van rudnerfleder is waterafstotend en door zijn opvallende kleur en reflecterende band ook nog eens goed zichtbaar.  

Veilig en comfortabel werken in winterse omstandigheden met OXXA®

Wil je advies of aanvullende informatie over PBM die in de wintermaanden veiligheid én comfort kunnen bieden? Of wil je als ZZP-er of grotere onderneming een passende offerte? Neem dan contact met ons op.

Ontdek de veelzijdigheid van OXXA’s uitgebreide assortiment met onze nieuwste catalogus, waarin we onze populairste artikelen hebben samengebracht.

Wetgeving draait om opvolging

Het naleven van de Arbowet is een gemeenschappelijk belang voor werkgevers en werknemers. De wet geeft richting en houvast aan alle betrokkenen om zo veilig mogelijk te werken. Bij calamiteiten zal de arbeidsinspectie altijd kijken of alle veiligheidsvoorschriften goed zijn nageleefd. Is dat niet het geval, dan kan dat soms verstrekkende gevolgen hebben voor degenen die zich niet aan Arbowet hebben gehouden. Afhankelijk van de overtreding en de gevolgen daarvan, kan dat leiden tot forse boetes, flinke schadeclaims of (in het ergste geval) strafrechtelijke vervolging. Het niet of niet op de juiste manier gebruiken van de door de werkgever beschikbaar gestelde PBM, kan zelfs uiteindelijk leiden tot ontslag en inleenkrachten kunnen om die reden worden weggestuurd. Kortom, het naleven van de Arbowet is zeker niet vrijblijvend.

Voor iedere professional de meest geschikte werkhandschoen

Omdat veel professionals in tal van sectoren tijdens het werk vooral hun handen gebruiken, nemen werkhandschoenen binnen het complete assortiment van OXXA® een prominente plaats in. Werkhandschoenen bieden bescherming tegen risico’s zoals schuren snijden, scheuren en prikken en zijn er modellen die je naast eerder genoemde risico’s ook beschermen tegen koude en warmte.

Bij diverse modellen OXXA® werkhandschoenen zijn meerdere beschermende eigenschappen gecombineerd. Zo zijn er een aantal allround werkhandschoenen die bij uiteenlopende werkzaamheden en het hele jaar door gedragen kunnen worden. Maar ook werkhandschoenen die door een bepaalde combinatie aan eigenschappen juist geschikt zijn voor een specifieke toepassing.

OXXA® werkhandschoenen voldoen aan alle eisen

Alle werkhandschoenen uit onze collectie voldoen aan de PBM Verordening 2016/425 en aan de EN 388:2016, de modellen die tegen kou beschermen voldoen aan de EN 511:2006. Vaak zijn deze normeringen terug te vinden in het plan van aanpak dat aan de hand van een risico-inventarisatie is opgesteld en waaraan iedereen zich dient te houden. De bescherming die werkhandschoenen bieden hangt af van de drager en de coating. Onder de drager wordt het basismateriaal verstaan waarvan de handschoen is gemaakt. Dat is vaak een combinatie van katoen of synthetische stoffen. Daarmee wordt de handschoen gevormd en het draagt deels bij aan de soepelheid en bescherming van de vingers en handpalm. Voor de benodigde weerstand zoals eerder beschreven, zorgt echter vooral de toegepaste coating. Denk aan Polyurethaan, NFT, Nitrile foam of Latex crinkle. 

Welke werkhandschoen voor jouw het meest geschikt is, hangt af van de aard van de werkzaamheden. Voor het grovere werk in bijvoorbeeld de bouw en industrie zijn werkhandschoenen voorzien van een Latex crinkle coating prima geschikt. Ter bescherming tegen schuren is de OXXA® X Pro- Flex een goede keuze en zoek je werkhandschoenen met een goede snijweerstand dan kunnen we de OXXA® X Diamond Pro aanbevelen. Uit testresultaten blijkt dat de OXXA® Cold-Grip bijzonder goed scoort qua scheurweerstand. Dit type handschoen is naast ijzersterk ook nog lekker warm. Dit is dus zo’n voorbeeld waarbij in één type werkhandschoen meerdere beschermende eigenschappen zijn gecombineerd.

Veilig werken? OXXA® helpt een handje!

Wel goed om te vermelden is dat het bieden van weerstand niet automatisch betekent dat een werkhandschoen onder alle omstandigheden 100% bescherming biedt. Zo prik je met een scherpe injectienaald echt wel door elke werkhandschoen, ook al biedt dat model prikweerstand. Doordat alle OXXA® werkhandschoenen aan de Arbotwetgeving voldoen, weet je echter geval wel altijd zeker dat je handen zo goed mogelijk beschermd zijn. Neem voor meer informatie of een passende offerte contact met ons op.

Ontdek de veelzijdigheid van OXXA’s uitgebreide assortiment met onze nieuwste catalogus, waarin we onze populairste artikelen hebben samengebracht.

Handbescherming tegen stoten, schuren en snijden

Welke werkhandschoen je in de bouw het beste kunt gebruiken is vooral afhankelijk van de aard van de werkzaamheden. Voor ruwbouwwerkzaamheden worden aan de werkhandschoenen andere eisen gesteld dan voor afbouwwerkzaamheden. Bij een betonvlechter, blokkenlijmer, vloerenlegger of metselaar moeten de handen vooral goed beschermd zijn tegen schuren en stoten. Beton, gasbetonblokken, bakstenen en cement hebben ruwe oppervlakken en scherpe randen. De OXXA® X-Grip 51-000 grip met latex crinkle coating biedt voor dergelijke werkzaamheden een zeer goede handbescherming. Deze solide werkhandschoenen zijn naadloos uitgevoerd en met een goede vingergevoeligheid houd je prima grip op je werk. Voor extra bescherming tegen stoten en snijden wordt ook vaak voor de OXXA® X-Cut-Flex IP 51-705 werkhandschoen met Nitrile-Foam coating gekozen. Voor dakdekkers die veel werken met gasbranders voor het aanbrengen van bitumineuze dakbedekking is het gebruik van de van soepel leder gemaakte OXXA® Winter 47-040 handschoen ideaal.

Soepele werkhandschoenen voor de bouw

Ook voor afbouwwerkzaamheden zijn er tal van specifieke risico’s waartegen de handen goed beschermd moeten worden. Bij een glaszetter ligt bijvoorbeeld het gevaar op snijwonden op de loer. Voor hen is de OXXA® X-Diamond-Pro 51-775 handschoen uitermate geschikt. Zij werken ook vaak met speciale kitten, lijmen of ontvettingsmiddelen die schadelijk zijn voor de handen. Voor hen en bijvoorbeeld stukadoors, schilders en tegelzetters adviseren wij te kiezen voor de OXXA® X-Grippaz Pro 44-550 handschoen. De OXXA® PU-Flex 14-083 handschoen of OXXA® X-Touch-PU-W 51-115 handschoen voldoen ook aan alle specifieke eisen die professionele afbouwspecialisten aan hun werkhandschoenen stellen.

Allround en winter werkhandschoenen

Je kunt stellen dat er voor alle soorten werkzaamheden in de bouw weer andere eisen aan werkhandschoenen worden gesteld. Bovendien speelt ook de persoonlijke voorkeur een belangrijke rol. Een werkhandschoen moet naast veilig ook comfortabel zijn. Daarom is het assortiment werkhandschoenen van OXXA® zo enorm uitgebreid. Binnen dat brede aanbod zijn er natuurlijk ook de meer allround handschoenen die voor tal van werkzaamheden de handen prima beschermen. Een goed voorbeeld is de OXXA® X Pro Flex 51-290 handschoen met een hoge mate van vingergevoeligheid en ventilatie aan de rugzijde. De NFT-coating zorgt voor uitstekende grip. Last but not least heeft OXXA® ook voor bouwvakkers speciale warme werkhandschoenen voor de koude en natte wintermaanden. Met de OXXA® Maxx-Grip-Winter 47-270 en de OXXA® Pro-Winter-Dry 51-870 handschoen heb je op de bouwplaats geen last meer van koude en/of natte handen.

De beste werkhandschoen voor elke bouwprofessional

Zoek je voor ruwbouw of afbouw de best beschermende en meest comfortabele werkhandschoen, wil je een deskundig advies of een passende offerte? Neem dan contact met ons op. Op OXXA® kun je bouwen!